HTML

Balaban blogja

Bizonyos témákról fog szólni.. Egyelőre főleg politika de sport is van.

Friss topikok

Linkblog

Az önkormányzatok tiltakoznak adóbevételeik államosítása ellen

2009.06.30. 20:03 Bosko Balaban

Tiltakozik a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) az ellen, hogy az iparűzési adót az APEH szedje be, a törvény kihirdetése után pedig az Alkotmánybírósághoz fordul a szervezet.

A TÖOSZ keddi közleménye szerint az Országgyűlés az országos önkormányzati szövetségek egységes tiltakozása ellenére szavazta meg, hogy a helyi iparűzési adó beszedése átkerüljön az önkormányzati adóhatóságoktól az APEH szervezetéhez. Az önkormányzati érdekképviselet ezt alkotmánysértőnek, az önkormányzatiság alapértékével ellentétesnek, az önkormányzati alapjogok korlátozásának tartja.

A szervezet tiltakozik a helyi adórendszer államosítása, a helyi adók beszedésének az APEH szervezetéhez telepítése, valamint a helyi adóbevételek részleges államosítása ellen. A törvény kihirdetése után a TÖOSZ az Alkotmánybírósághoz fordul a kérdés alkotmányosságának felülvizsgálata érdekében - áll a közleményben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boskobalaban.blog.hu/api/trackback/id/tr781218556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása