HTML

Balaban blogja

Bizonyos témákról fog szólni.. Egyelőre főleg politika de sport is van.

Friss topikok

Linkblog

13 százalékkal növekedett Kína erdészeti ágazatának termelése 2008-ban

2009.07.25. 10:38 Bosko Balaban

194.7 milliárd US dollár értékben, 13 százalékkal növekedett Kína erdészeti ágazatának termelése 2008-ban hangzott el júniusban, Tianjinban megrendezett bio-gazdasági konferencián, ahol Li Yucai, az Állami Erdészeti Igazgatás igazgatóhelyettese ismertette az adatokat.
Az erdei termékek külföldre irányuló kereskedelme 70 milliárd US dollárnak megfelelő összeget tett ki.  A világ teljes erdei termék kereskedelmét tekintve, ezzel a 18 százalékos aránnyal Kína, az USA-t követve, a második helyre került,
Ugyanakkor a fenyőgyanta, a fűrészáru, a bambusztermékek és lemezipari termék, valamint a bútorgyártás gyártás területén tavaly az első helyet vívta ki magának. Az erdőre épülő ágazat mintegy 60 millió embert foglalkoztat Kínában.
Li arról is tájékoztatta a konferencia résztvevőit, hogy 2008 végén 709 nemzeti parkerdő volt Kínában, ahová 250 millióan látogattak el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boskobalaban.blog.hu/api/trackback/id/tr411267331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása