HTML

Balaban blogja

Bizonyos témákról fog szólni.. Egyelőre főleg politika de sport is van.

Friss topikok

Linkblog

Az új autók vásárlása felére esett és a forintgyengülés miatti adóbevétel kiesések az autópiacon

2009.05.05. 11:11 Bosko Balaban

Kevesebb mint a felére esett vissza az újonnan forgalomba helyezett új autók száma áprilisban Magyarországon, a tavalyról készleten maradt olcsóbb járművek azonban mostanra így is elfogytak, a gyenge forint miatt ugyanis külföldi vevők alku nélkül és ezerszám vitték az autókat - írja a Népszabadság.

Áprilisban 7617 gépkocsit helyeztek forgalomba, ami 54 százalékkal kevesebb a tavalyi azonos időszakhoz képest. A tényleges értékesítés ennél legalább 10-15 százalékkal nagyobb volt, a különbözetet azonban nem itthon helyezték forgalomba, hanem külföldre vitték. Némelyik hazai szalon márciusi és áprilisi eladásainak nyolcvan százalékát tették ki a külföldiek vásárlásai, ami jó volt a dílernek, de rossz volt a magyar költségvetésnek, az illetékek és egyéb közterhek ugyanis a célország államkasszáját gyarapították.

Az eladáshoz hasonlóan már az első negyedévben felére zuhant az autóforgalmazásból származó regisztrációsadó-bevétel, amely a tavalyi első negyedévben 22 milliárd forint, az idei év azonos időszakában 11,2 milliárd forint volt.

Az első négy hónap alapján a magyar autópiacon piacon a Ford vezet 5052 darabbal a 3965 darabos Opel és a 3429 darabos Suzuki előtt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boskobalaban.blog.hu/api/trackback/id/tr251103854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása