HTML

Balaban blogja

Bizonyos témákról fog szólni.. Egyelőre főleg politika de sport is van.

Friss topikok

Linkblog

Sólyom László nem írta alá a gyes időtartamának csökkentését

2009.06.11. 12:50 Bosko Balaban

Sólyom László köztársasági elnök nem ért egyet gyermekgondozási segély (gyes) időtartamának három évről két évre csökkentésével, ezért nem írta alá a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényt, valamint az egyes szociális tárgyú törvények módosításáról szóló jogszabályt - közölte Köztársasági Elnöki Hivatal.

Az államfő a két törvényt megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek, döntését levélben tudatta Szili Katalinnal, az Országgyűlés elnökével. A közlemény szerint a köztársasági elnök indoklásában kiemelte: fontos, hogy az anyák továbbra is szabadon dönthessenek a munkába való visszatérésről.

Az államfő a házelnöknek írott levelében kifejtette: a törvény célja az anyák foglalkoztatottságának növelése, és nem a költségvetés egyensúlyának helyreállítása. Sólyom László a kisgyermekes anyák munkába állásának támogatását fontos célkitűzésnek tartja, az erre irányuló intézkedések mind a családok, mind pedig a gazdaság egésze szempontjából kedvezőek lehetnek.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boskobalaban.blog.hu/api/trackback/id/tr861178622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tvay (törölt) 2009.06.11. 23:01:20

Épp erről beszélgettünk egy barátommal tegnap. A svédeknél egy év a gyes. Plusz egy év az apáknak.
De nem kötelező kivenniük. Ugyanúgy, ahogy nálunk sem kötelező otthon maradni 3 évig.
Ha a foglalkoztatottság növelése lenne a cél, ahhoz nem kellene kötelezően lecsökkenteni, elvégre lehet máshogy is motiválni. Egyértelműen az a cél, hogy ne kelljen fizetni.

süti beállítások módosítása