HTML

Balaban blogja

Bizonyos témákról fog szólni.. Egyelőre főleg politika de sport is van.

Friss topikok

Linkblog

Bajban a bortermelők

2009.08.31. 13:53 Bosko Balaban

Idén a tavalyi 3,5 millió hektoliternél kevesebb bor kerül a pincékbe - mondta az MTI-nek Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára hétfőn.

A becslések szerint idén a tavalyival megegyező mennyiségű, vagyis mintegy 550 ezer tonna szőlő terem, a bor mennyisége azért lesz kevesebb a múlt évinél, mert alacsonyabb a szőlőszemek létartalma, ezt a minőség ellensúlyozhatja - tette hozzá Horváth.

A HNT ugyanakkor arra figyelmeztetett: hosszú távú szerződés hiányában több termelő nem tudja még, hogyan értékesítse idei termését, a szabadpiaci értékesítés lehetőségei pedig rosszak - elsősorban a bor iránt meggyengült kereslet miatt.

A szakmai szervezet ezért most annak a lehetőségét keresi, hogy az idei borból mintegy 100 ezer hektolitert lepárlással vonjanak ki a piacról, ennek meghirdetésére azonban legkorábban szeptember végén kerülhet sor.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boskobalaban.blog.hu/api/trackback/id/tr461350707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása