HTML

Balaban blogja

Bizonyos témákról fog szólni.. Egyelőre főleg politika de sport is van.

Friss topikok

Linkblog

Folyamatos kilépések az MDF-ből

2009.06.30. 22:29 Bosko Balaban

A főváros II., IV., VIII., XII. és XVI. kerületi MDF-szervezetének tagjai is azt fontolgatják, hogy kilépnek a pártból. Almássy Kornél, a párt tavalyi elnökjelöltje Dávid Ibolya és Herényi Károly ügyészségi gyanúsítása kapcsán arról beszélt, hogy a bíróság első fokon szeptemberben dönthet az elnökválasztást megtámadó indítványról. Az ügyhöz a Dávidot és Herényit érintő legújabb információkat is hozzácsatolják.

A hanganyag nyilvánosságra hozásával akartak engem a visszalépésre kényszeríteni, ami a nyomozó ügyészség szerint kimeríti a kényszerítés bűntettének és a személyi adatokkal való visszaélés vétségének a fogalmát – jelentette ki Almássy Kornél volt MDF-alelnök annak kapcsán, hogy a legfőbb ügyész a múlt héten kérte Dávid Ibolya és Herényi Károly képviselői mentelmi jogának felfüggesztését.

Kérdésre válaszolva Almássy hangsúlyozta, hogy két MDF-tag tavaly októberben megtámadta az elnökválasztás végeredményét, és első fokon szeptemberben lesz ítélet. Hozzáfűzte, hogy vélhetően a legfőbb ügyész által nyilvánosságra hozott levelet –, amelyben a legfőbb ügyész a rendszerváltozás utáni politikatörténet legsúlyosabb politikai bűntettével vádolta meg Dávidot és Herényit – hozzácsatolják a perhez. Szerinte az Országgyűlés őszi ülésszakán kiderül az is, hogy a szocialistáknak fontos-e, hogy a független igazságszolgáltatás kivizsgálja a történteket, vagy pedig a mentelmi jog fenntartásával hálálják meg Dávid és Herényi folyamatos átszavazásait, amellyel életben tartották a kisebbségi Gyurcsány-, és tartják a Bajnai-kormányt.

Eközben kilépési hullám fenyegeti a Magyar Demokrata Fórumot a június 20-i országos gyűlés, az elnökről szóló antidemokratikus nyílt szavazás miatt. A legfrissebb kilépők között vannak II. és VIII. kerületiek. Ez utóbbiról a már kilépett Porkoláb Mátyás volt fővárosi választmányi elnök számolt be. Az újpesti, a pártból már kizárt Hock Zoltán és Pettkó András országgyűlési képviselők által fémjelzett szervezetből is többen a kilépést látják jónak. Ugyanígy gondolkodnak a Thaisz Miklós IDF-es politikus által vezetett XII. kerületi csoportban. Úgy tudjuk, a XVI. kerületben is többen fontolgatják kilépésüket.

A múlt héten a Csongrád megyei MDF-alapító, Grezsa István jelentette be távozását, ugyanezen gondolkodnak Mosonmagyaróváron is Szabó Miklós polgármester vezetésével.

Nem működtetett titkos hálózatot az UD Zrt., nem kísérelt meg behatolást az elektronikus gerinchálózathoz kapcsolt egyes kormányzati szervek informatikai rendszereibe, nincs kémprogram, amelyet állítólag az NBH egyik szerverére telepítettek – a Népszabadság információi szerint az NBH feljelentésére tett ügyészségi nyomozás nem talált semmilyen bizonyítékot a fentiekre. Pedig Szilvásy György volt titokminiszter néhány nappal az MDF-es megfigyelési ügy kirobbanása után közleményében ezt állította. A botrányban eközben épp Szilvásy, valamint Dávid és Herényi lett gyanúsított.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boskobalaban.blog.hu/api/trackback/id/tr241218859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása