HTML

Balaban blogja

Bizonyos témákról fog szólni.. Egyelőre főleg politika de sport is van.

Friss topikok

Linkblog

Egymilliót buktak, mert be akarták tartani a rendeletet

2009.07.26. 08:52 Bosko Balaban

Egyenként körülbelül egymillió forintot ruháztak be hiába azok a győri kereskedők, akik eleget próbáltak tenni egy áprilisi kormányrendeletnek. A jogszabály szerint ugyanis piacon és vásárokon kozmetikai terméket és játékot csak üzlethelyiségben lehetett volna árusítani. Így a győri vásárcsarnoknál fa bódékat építettek. Három hónappal a hatályba lépést követően azonban módosították a rendeletet, kivették belőle ezt a korlátozást.

A győri vásárcsarnoknál öt kereskedő járt pórul. Alighogy fejenként egymillió forintból felépítették a bódékat, módosították a szabályozást és már nem kötik üzlethelyiséghez a kozmetikai termékek és játékok árusítását. Pokornyi Ferenc a Piacok és Vásárcsarnok Győr Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, országosan mintegy ezer kereskedőről tud, akik az áprilisi korlátozás miatt visszaadták az ipart.

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint azért törölték el a korlátozást, mert számos kereskedő jelezte jelentős anyagi és adminisztrációs terhet jelent az előírás. Arra a kérdésünkre azonban jövő hétre ígértek választ, hogy mi lesz azokkal az árusokkal, akik az áprilisi szabályozás miatt adták vissza vállalkozói igazolványukat és, hogy az üzlethelyiségekbe befektetett pénzt megtérítik-e a kereskedőknek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boskobalaban.blog.hu/api/trackback/id/tr551268718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása