HTML

Balaban blogja

Bizonyos témákról fog szólni.. Egyelőre főleg politika de sport is van.

Friss topikok

Linkblog

SZDSZ-tagoktól tart az újabb kilépő MDF-es

2009.07.07. 16:50 Bosko Balaban

Kilép az MDF-ből Német Gábor, a párt XI. kerületének elnökségi tagja - mondta kedden az MTI-nek maga az érintett.

Német Gábor indoklásképpen azt mondta: nincs helye abban a pártban, ahol érthetetlen okból egy volt szocialista pénzügyminisztert indítanak európai parlamenti (EP) képviselőnek, ezáltal kitúrva az egyik legsikeresebb MDF-es EP-képviselőt, Olajos Pétert.

Mint mondta, nem értett egyet azzal sem, hogy Pettkó András, Katona Kálmán és Hock Zoltán párttagságát törölték.

Német Gábor felhívta a figyelmet arra: az SZDSZ, mint párt, leamortizálta magát, azonban sokan a tagok közül túl akarják élni a következő választásokat, és számukra a legmegfelelőbb párt a Magyar Demokrata Fórum lenne.

Már a XI. kerületben is lehet hallani, hogy volt SZDSZ-tagok jönnek majd jelentkezni az MDF-be - tette hozzá.

Kiemelte: hitt abban, hogy egy önálló MDF-re a hazai politikai palettán szükség van, "de nem a Tisztelet Társasága, avagy a Hit Gyülekezete infúzióján keresztül".

Az MDF június 20-i országos gyűlése után több küldött kifogásolta azt, hogy nyílt volt az a bizalmi szavazás, melyen a megerősítették Dávid Ibolyát elnöki tisztében.

Porkoláb Mátyás, az MDF II. kerületi szervezetének elnöke a gyűlés után azt mondta: nem adtak helyt annak az ügyrendi javaslatának, amely arra irányult, hogy az országos gyűlés akar-e inkább titkosan szavazni arról, hogy továbbra is Dávid Ibolya maradjon-e párt elnöke. Mindezek után június elsején jelentette be, hogy lemondott a főváros II. kerületében betöltött MDF-elnöki tisztségéről, és elhagyta a pártot húsz párttársával együtt.

Az MDF újpesti szervezete szerint politikailag elfogadhatatlan a párt irányváltása, és aggályosak a legutóbbi országos gyűlésen tapasztalt jogsértések és csalások. A tagok közül többen is jelezték a pártból való kilépési szándékukat.

Az MDF VIII. kerületi szervezete még június végén feloszlatta magát.

Június elsején jelentették be, hogy kilépett a pártból az MDF Békés megyei, békéscsabai, gyulai és mezőkovácsházi szervezetének elnöke. Takács Péter, aki addig vezette a megyei és a békéscsabai szervezetet, akkor elmondta: a tagság és személy szerint ő sem tud azonosulni a Dávid Ibolya pártelnök által képviselt új irányvonallal, mert az ellentétes a párt 1988-ban lefektetett alapelveivel és értékrendjével.

A tisztújítást követően az MDF Szegedi Szervezete Tímárné Horváth Magdolnát választotta meg a szervezet elnökévé, miután elődje Mécs László lemondott. Szintén távozott posztjáról Grezsa István Csongrád megyei elnök, aki a pártot is elhagyta, így helyette mostantól Rabi Mihály látja el a megyei elnöki feladatokat.

Az MDF Győr-Moson-Sopron megyei választmányának elnöke, Szabó Miklós hétfőn közölte: felfüggesztette tevékenységét az MDF mosonmagyaróvári szervezete, Németh Sándor helyi elnök vezetői megbízatásáról lemondott, négyen pedig kiléptek a pártból.

Minderre Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője kedden úgy reagált: az MDF alapszabálya nem ismeri a "felfüggesztett tagság" intézményét, ezért úgy tekinti: véglegesen elváltak a párt és a mosonmagyaróvári szervezet útjai.

Herényi Károly elnökhelyettes június 3-án azt mondta: az MDF "mindenféle különösebb megrázkódtatás nélkül fogja ezt a váltást túlélni", többen lépnek be a pártba, mint ahányan az elmúlt időszakban kiléptek.

A képviselő nagyjából húszra tette azoknak az MDF-eseknek a számát, akik az utóbbi időben elhagyták a pártot és ezt - az alapszabály szerint - írásban is jelezték.

Véleménye szerint a kilépőket két csoportba lehet sorolni: vannak olyanok, akik nem értenek egyet az MDF útjával, és ezt "tisztességesen, becsületesen levélben közlik". A másik csoport szervezeteket akar megszüntetni, feloszlatni, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy kárt okozzon az MDF-nek - hangoztatta.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boskobalaban.blog.hu/api/trackback/id/tr611232289

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása