HTML

Balaban blogja

Bizonyos témákról fog szólni.. Egyelőre főleg politika de sport is van.

Friss topikok

Linkblog

Moldovában megtorlások várhatóak

2009.04.08. 11:56 Bosko Balaban

Elutasította a moldovai választási bizottság a vasárnapi parlamenti választás szavazatainak újraszámolására vonatkozó kérelmet - közölte szerdán egy ellenzéki vezető.

Vlad Filat, a moldovai Liberális Demokrata Párt elnöke elmondta: "Tájékoztattak minket, hogy a központi választási bizottság elutasította a kérelmet. Ezzel megszegték az államfővel kötött megállapodást."

A liberális ellenzék vitatja a nagy kommunista győzelmet mutató előzetes választási eredményt, és csalást emleget. A köztársasági elnöki hivatal egy név nélkül nyilatkozó tisztviselőjére hivatkozva a RIA orosz hírügynökség kedden azt jelentette, hogy a hatóságok megállapodtak az ellenzékkel az újraszámolásról.

A liberális politikus szerint a keddi véres tüntetéseket "nagyon súlyos megtorlás" fogja követni. "Nem zárom ki, hogy politikai vezetőket és a demonstrációkban részt vett személyeket is letartóztatnak" - mondta Vlad Filat.

A rendőrség szerda kora hajnalra ellenőrzése alá vonta a parlament és az elnöki hivatal épületét, amelyet a tüntetők kedden feldúltak. A hatóság éjjel nagy erőkkel vonult fel és figyelmeztető lövésekkel oszlatta fel a főváros központjában összesereglett tömeget. Közel kétszáz rendbontót őrizetbe vettek. Fosztogatással, huliganizmussal, lopással vagy rablással gyanúsítják őket. A rendőri alakulatok és a legalább tízezer fős tiltakozó tömeg keddi összecsapásában a szerda délelőtti közlések szerint mintegy 200 ember sérült meg, köztük 96 rendőr.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boskobalaban.blog.hu/api/trackback/id/tr511053555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása