HTML

Balaban blogja

Bizonyos témákról fog szólni.. Egyelőre főleg politika de sport is van.

Friss topikok

Linkblog

Kéry László a társadalmi elégedetlenségről

2009.04.30. 13:13 Bosko Balaban

"Mivel a társadalmi elégedetlenség nőni fog az elkövetkező években, sokkal kényesebb kérdés lesz a rendőrség, a bíróság és az ügyészség működése. Napi politikai témává válik majd, hogy kivel szemben és kinek szolgáltatnak igazságot. Az is fontos, hogy a becsapottak, a meglopottak érezzék: létezik jogrend. Különben itt az anarchia" - fogalmazott Kéry László.

 

"Az, hogy a kormány meddig él és meddig jut, a következő hat hétben dől el. Ennek minden napját meg kell becsülniük. Örültem, amikor Oszkó Péter azt mondta, őszről előrehozná az adótörvények tárgyalását. Most az MSZP még be van tojva, és az SZDSZ se tudja, kivel ellenkezzen" - mondta Kéry László.

 

Mivel mindenütt megszorításokat terveznek a ténylegesen spórolható területek mellett nyilván beleszaladnak olyanokba amin egyenesen bűn spórolni. Azt szokták mondani hogy nem a rendőrök száma az alacsony. Ha ez tényleg így van akkor miért olyan alacsony a valódi komoly bűntettek észrevétele és a sok apró lopás kármentesítése. Ha az embert az utcán meglopják vagy ha a levelesládájából kiveszik a nagycsomagot ami lehet hogy csupán azon ember vagy kis csoport számára érték, szóval ilyen helyzetben ha ezt nem kerül vissza az ember tulajdonába mondván hogy vigyázzon jobban az értékeire ez nem nem etikus. Ezek szerint minden ember járjon páncélozott autóban, hordjon mobiltelefont és azonnal értesítse a hatóságot, persze a tolvaj ha észrevétlenül meglop ugye semmi eredménye nem lehet. Londonban pl. kamerákat tettek a rablók számára népszerűbb helyekre. Ez persze a ritkábban járt helyeken nem segít. Márpedig fényes nappal 14 óra táján bizonyos helyeken jóval könnyebb a hatóságok eszén és az állampolgár magányából bűntényt elkövetni ellene. A rendőrségnek a 21.században a kiérkezési idejét bizony gyorsítani kell. De ehhez az kell hogy megfelelő hátteret kell biztosítani. A spórolás nem biztos hogy jó irányba visz. Én nem is fordulnék bírósághoz. Az emberek többsége is írtózik attól hogy bíróságra vigye az ügyet. Mert mi vár rá? Hosszadalmas eljárás, ügyvéd fizetése és még sok minden költség, és rengeteg idő sokszor elfecsérlése. A bírósági eljárások felgyorsítása önmagában nem megoldás, inkább több bírót kellene foglalkoztatni, több bíróságot, több békéltető testületet. Akár reklámozhatnák is a tévében, neten hogy forduljon ehhez a hivatalhoz ha panasza van. A BKV is reklámozta önmagát amikor a bliccelők ellen akart fellépni. Ebben lehetne tőlük tanulni.

Az adók magasak, az emberek nem tudnak élni. Magas adók és járulékok fizetése mellett a munkahelyek száma nem fog növekedni. A túl sok szabály miatta könyvelők járnak csak jól és akik az adó ügyben jártasok. Pl APEH alkalmazottnak lenni ma nem olyan rossz, mindig van munka. Talán csökkenteni kéne az alkalmazottakra rótt munkát, illetve ésszerűsíteni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boskobalaban.blog.hu/api/trackback/id/tr921095635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása