HTML

Balaban blogja

Bizonyos témákról fog szólni.. Egyelőre főleg politika de sport is van.

Friss topikok

Linkblog

A cigányok védelmük érdekében önvédelmi szervezésbe kezdtek

2009.05.03. 15:47 Bosko Balaban

Önvédelmi csoportokat alakítanak a magyarországi roma közösségek, miután az ellenük elkövetett támadásokban öten vesztették életüket az elmúlt tíz hónap során - áll a The Observer helyszíni tudósításában.

Borsi Gyulát azt mondta: a roma lakosság megszervezi magát, mivel nincs más választása. Borsi hangsúlyozta ugyanakkor, hogy semmiféle fegyver - például puska vagy fejsze - viselését nem engedik meg az önvédelmi szerveződések tagjainak.

A lap szerint az új roma polgári védelmi szervezetek hatos csoportokban fognak járőrözni hajnalig a cigányok lakta negyedekben.


A riportban név nélkül idézett "liberális kommentátorok" szerint Kelet-Európában mára "a zsidók helyett a cigányok váltak a középosztály ellenséges érzelmeinek fő célpontjává".


Füzessy Zoltán, a párt külügyi szóvivője azt mondta a brit lapnak: a Jobbik szerint van egy probléma Magyarországon, amelyet jó ideje a szőnyeg alá söpörnek, és a párt "tulajdonképpen csak vitát szeretne erről nyitni".

A cigányok azzal hogy önvédelmi szerveződést kezdtek, beleillik abba a korábbi lépésre ami a polgárőrségek itthoni megszervezésében jelentkezik. A rendőrségben már nem csak a polgárok hanem a cigányság is elvesztette a bizalmát. Ami valójában a rendőrség feladatának kellene lennie, az állampolgárai biztonságáról való gondoskodás áthárul a civil össszefogás irányába. A cigányságot legjobban a cigányság tudja megvédeni. De ahhoz hogy megvédjék magukat, ki kell zárniuk a soraikból a bűnöző elemeket. Ugyanis ha rasszista támadás van cigányok ellen az a cigányság azon esetei miatt vannak akik embertársaik tulajdonát lopják el. Szent László király idején tudasosították hogy a lopás bűn. Ma már egyre többen hiszik hogy a lopás a cél szentesíti az eszközt jegyében nem bűn. És ha keveset lopok akkor azért se bűn mert az ország vezetői és a gazdagok sokkal többet lopnak, adócsalás, megvesztegetés, offshore és még sok egyéb formában. A jobbik helyesen teszi azt hogy a cigányság problémájával foglalkozik azonban sokkal inkább kellene hangsúlyozniuk azt hogy ez a cigánység érdeke is. És ha a jobbikot a cigányság nem tudja elfogadni beszélgetőpartnernek akkor az egész vita értelmetlenné, egyoldalúvá válik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boskobalaban.blog.hu/api/trackback/id/tr851100474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása