HTML

Balaban blogja

Bizonyos témákról fog szólni.. Egyelőre főleg politika de sport is van.

Friss topikok

Linkblog

Felvételik: Könnyű bejutás, magas lemorzsolódás

2009.07.24. 18:46 Bosko Balaban

Van olyan szak, ahol a felvett hallgatók csak 10-20 százaléka szerez diplomát, olyan magas a lemorzsolódás.

Örvendetes, hogy többen jelentkeznek a természettudományos képzésekre, ezeknél a felvehető létszám is folyamatosan növekszik. A jogi képzésre viszont folyamatosan szűkítik a felvehető keretszámokat, mivel itt jelentős a túlképzés – mondta Bakonyi László.

Az Oktatási Hivatal elnöke közölte, hogy augusztus 10-ig lehet jelentkezni a pótfelvételikre, az eddigi gyakorlattól eltérően azonban nem a felsőoktatási intézményekhez, hanem az Oktatási Hivatalhoz kell benyújtani a kérelmet. Idén is egy felsőoktatási intézménybe és egy képzésre jelentkezhetnek a diákok. Az egyetemek és főiskolák a pótfelvételik keretében gyakorlati vagy alkalmassági vizsga letételét kérhetik a jelentkezőktől, amelyeket augusztus 20-a után tartanak.

„Külön értesítést erről már nem kapnak az érintettek, ezért nekik figyelniük kell annak az intézménynek a honlapját, ahova beadták papírjaikat, illetve elküldték elektronikus leveleiket” – mondta Bakonyi László, aki közölte azt is, hogy a hét végén két napilapban jelennek meg azok a felsőoktatási intézmények, amelyek pótfelvételit hirdetnek. A ponthatárokat augusztus 29-én hozzák nyilvánosságra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boskobalaban.blog.hu/api/trackback/id/tr791266439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása