HTML

Balaban blogja

Bizonyos témákról fog szólni.. Egyelőre főleg politika de sport is van.

Friss topikok

Linkblog

Oszkó Péter pénzügyminiszter munkahelyteremtő elképzelése

2009.05.11. 22:52 Bosko Balaban

Ahhoz, hogy új munkahelyek létesüljenek, más gazdasági környezet és nagyobb arányú adószerkezet-átalakítás is szükséges - közölte Oszkó Péter pénzügyminiszter.

A munkahelymegtartás mellett a változtatások célja az, hogy javuljon a középosztály jövedelmi pozíciója - nyilatkozta a pénzügyi tárca vezetője az MTI-nek, miután az Országgyűlés elfogadta az idei adójogszabályokat. Ezt szolgálja a személyi jövedelemadó sávhatárának felemelése.

A pénzügyminiszter szerint a változtatásoknak, még ha kis arányú is az adórendszer idei átalakítása, az az üzenete, hogy "érdemes aktívnak lenni", azoknak csökkennek a terhei, akik dolgoznak. Ennek jórészt az áfa és a jövedéki adó növelése teremti meg a feltételét - tette hozzá.

Rövid távon nem bővülhet a 18 százalékos, kedvezményes kulcsba sorolt termékek köre Oszkó Péter szerint. Ezt azzal indokolta, hogy kifejezetten a rászorultságon alapult a termék- és szolgáltatatási kör meghatározása, semmiféle iparági kedvezményeket nem kívántak biztosítani, mert ezt a költségvetés nem engedheti meg magának.

Arra a kérdésre, hogy az ingatlanadó jövő évi bevezetésért küzdeni fog-e, azt válaszolta: az ingatlanadó nélkül nem lehet olyan határozott lépéseket tenni az adószerkezet átalakításában, mint amire szükség lenne a magyar gazdaságnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boskobalaban.blog.hu/api/trackback/id/tr761116099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása