HTML

Balaban blogja

Bizonyos témákról fog szólni.. Egyelőre főleg politika de sport is van.

Friss topikok

Linkblog

Szerdán folytatódnak a tüntetések Moldovában

2009.04.08. 11:44 Bosko Balaban

Moldovában a rendőrség szerda hajnalra visszafoglalta a parlamentet a választási eredmények ellen tiltakozó tüntetőktől, akik kedden rohamozták meg az épületet a fővárosban. A hatóság ellenőrzése alá vette az elnöki palotát is.

 

A fiatalok a vasárnapi parlamenti választásokat megnyerő Kommunista Párt ellen tiltakoztak. Szerdán újabb tüntetésekre lehet számítani. A moldovai rohamrendőrség nagyjából tucatnyi demonstrálót vett őrizetbe a parlament visszafoglalásakor, és az épület előtti teret is megtisztították a még késő este is ott lévő néhány tüntetőtől.

A tűzoltóknak sikerült eloltani a tüntetők által okozott tüzeket a parlamentben. A tiltakozók nagy többsége éjszakára elhagyta helyszínt, de azt mondták, hogy szerda reggel újrakezdik a demonstrációt, amelyhez várhatóan vidékről is sokan csatlakoznak. 

Kedden a választási eredmények miatt diáktüntetés robbant ki a fővárosban, majd több tucat fiatal megtámadta a parlament épületét. A vasárnapi parlamenti választásokat megnyerő Kommunista Párt ellen demonstráltak, az EU-hoz, illetve a Romániához való csatlakozást követelték.

A moldovai ellenzéki megmozdulás mellett több százan tüntettek a román fővárosban is. A többségében moldovai és román diákokból álló csoportok Moldávia és Románia egyesülésére szólítottak fel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boskobalaban.blog.hu/api/trackback/id/tr581053521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása